Veel gestelde vragen

* Wat voor kleding kan ik het beste dragen?
Wij adviseren makkelijk zittende kleding en schoenen. Schoenen met hakken en slippers zijn niet toegestaan. Draag stevige schoenen en kleding die niet te los zit. Rokjes e.d. zijn niet handig i.v.m de klimgordel. Dames of heren met lang haar zijn verplicht dit in een staart te dragen. Houd rekening met de weersomstandigheden. Ondanks dat de terrassen verwarmd zijn en je snel warm wordt wanneer je meedoet aan een activiteit kan het in het begin best fris zijn in de klimhal. Ons advies trek verschillende lagen kleding, met een fleecejack of sweater. Tijdens de koude maanden adviseren wij handschoenen.

* Hoe zit het met de veiligheid?
Veiligheid staat boven alles. Waddenfun heeft er daarom voor gekozen te werken met een zeer veilig zekeringssysteem waarmee je nooit per ongeluk los kan komen te staan en een confortabele integraal gordel met extra schouderbanden. Ervaren gecertificeerde instructeurs leren voorafgaand aan het klimavontuur hoe je jezelf veilig moet zekeren. Zowel materialen als het park worden jaarlijks gekeurd en voorzien van het TüV veiligheidskeurmerk.

* Waarom moet er een volwassenen mee klimmen met kinderen t/m 10 jaar?
Ondanks dat Waddenfun gebruik maakt van het meest veilige zekeringssyteem houden wij ons aan de landelijke gestelde norm wat betreft veiligheid en afspraken die hierover gemaakt zijn. Dat betekent dat er een oudere (16+) moet mee klimmen met kinderen t/m 10 jaar. Wij maken hierop geen uitzondering voor kinderen die al vaker geklommen hebben.

*Hoeveel ouderen moeten mee klimmen met hele kleine kinderen?
Bij kinderen t/m 7 jaar hanteren wij 1 oudere op drie kinderen. Bij hele kleine kinderen tot 5 jaar is vaak een op een gewenst.

* Moet ik als mee klimmende ouder ook betalen?
Voor een begeleider hanteren wij het normale tarief. U kunt dan ook gebruik maken van het gehele parcours.

* Kan ik ook vanaf de grond begeleiden?
Vanaf de grond een kind helpen die in het parcours zit is niet mogelijk. Het zou dan namelijk betekenen dat u af en toe ongezekerd het parcours betreedt.
Er zijn instructeurs die de uitleg geven en die in het park toezicht houden op de veiligheid. Mocht er iemand niet verder komen dan helpen de instructeurs je uit het parcours.

*Moet ik reserveren?
Om teleurstellingen te voorkomen raden wij aan van te voren te reserveren. We kunnen maar gebruik maken van een beperkt aantal gordels.

*Mogen kijkers mee?
Kijkers zijn bij ons zeker welkom en handig voor het maken van de foto’s. Altijd al nieuwsgierig geweest kom gerust een kijkje nemen. Wij hanteren een entree prijs van €2,50 waarvoor u een muntje ontvangt. Deze kunt u vervolgens inwisselen voor een drankje.De bezoekers die deelnemen aan een activiteit hoeven niet extra een entree prijs te betalen.

* Mag ik mijn eigen eten en drinken meenemen?
Adventurepark Waddenfun biedt voldoende mogelijkheden voor een heerlijk drankje en een ruim aanbod voor lunch of diner mogelijkheden. Het nuttigen van eigen eten en drinken wordt daarom door ons niet op prijs gesteld.

 

Ontwerp en realisatie Koen Edens